GOFIN na Firmy.cz

Článek

Jak na refinancování hypotéky

Jak na refinancování hypotékyRefinancování hypotečního úvěru je prostředkem, který pomáhá ušetřit tisíce korun na hypotéce. Banky ve snaze udržet si stávající klienty vymýšlejí různé finty. S námi na ně budete připraveni!

Datum konce fixace

Pohlídejte si datum, kdy vám končí fixace úrokové sazby. Aby banky nepřišly o své klienty, mívají záměrně načasováno, kdy sdělí novou úrokovou sazbu pro následující fixační období. Dělají to proto, aby klienti neměli mnoho času pro hledání lepší nabídky u konkurence. Buďte proto na takové jednání připraveni a v dostatečném časovém předstihu (cca 3 měsíce před koncem fixace) se poohlížejte také po nabídkách jiných bank. Mnohdy tak můžete ušetřit i desítky tisíc, a to se vám rozhodně vyplatí!

Oslovíte-li banku s tím, že chcete znát výši nové úrokové sazby na příští období, bude v ní hlodat červíček pochybností, zda od ní náhodou nechcete odejít. Pokud jí navíc před očima zamáváte letáky s výhodnějšími nabídkami od jiných bank, bude se jistě velmi snažit, aby si vás jako klienta udržela, a proto se pro vás pokusí vylepšit svoji nabídku. Vy se tak budete moci sami rozhodnout, která z nabídek je pro vás nejvýhodnější. Stane-li se, že vaše současná banka na konkurenční nabídky nezareaguje a neupraví svou nabídku, přejděte k jiné bance. Finanční trh je velmi konkurenční prostředí, a proto se vyplatí vyjednávat lepší podmínky.

Kdy se refinancování vyplatí

Ne vždy pro vás musí být refinancování hypotéky opravdu výhodné. Refinancování se vám vyplatí v případě, že získáte takovou nabídku, díky které v konečném důsledku opravdu ušetříte. S refinancováním hypotéky bývají spojeny poplatky, kvůli kterým by se vám samotný proces refinancování nemusel vyplatit. Záleží také na tom, u jaké banky máte v současné době uzavřenou smlouvu o hypotečním úvěru, protože výše a typy poplatků se mezi bankami liší. Proto si vše nejprve dobře promyslete a propočítejte, nebo si nechte poradit od odborníků.

S refinancováním vám rádi pomohou naši makléři, kteří vás seznámí s nabídkami jednotlivých bank, posoudí vaše možnosti a doporučí vám tu nejvhodnější nabídku. Neváhejte se na ně obrátit, jsou tu pro vás!

Autor: Ing. Marie Nedomová


Dále by Vás mohlo zajímat...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace